Санкції проти Росії та Сирії – Зеленський підписав указ

Президент України Володимир Зеленський ввів санкції щодо ще 300 осіб та понад 140 компаній, під які також потрапив сирійський диктатор Башар аль-Асад.

Відповідний указ оприлюднено на офіційному порталі глави держави.

Зокрема, Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо запровадження персональних санкцій щодо 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи.

Читайте також: Через війну та санкції на нафту: якою буде ключова проблема в 2023 році для економіки РФ

Обмеження, як сказано в указі, діятимуть упродовж 10 років. Під персональні санкції також потрапив президент Сирії Башар аль-Асад, який підтримує дружні стосунки з Володимиром Путіним. У списку санкцій також опинилися сирійські 70-річний прем’єр-міністр Хусейн Арнус і міністр закордонних справ Фейсал аль-Мікдад.

Обмеження передбачають блокування активів та торгових операцій, транзиту та перевезень територією України, анулювання ліцензій, заборона на приватизацію та купівлю землі, передачі технологій та прав на інтелектуальну власність.

Більшість юридичних осіб, щодо яких запровадили санкції, є підприємствами оборонно-промислового комплексу РФ. Зокрема, під обмеження потрапили концерн “Калашніков”, концерн повітряно-космічної оборони “Алмаз-Антей”, автомобільний завод “Урал”, Об’єднана суднобудівна корпорація, Державний космічний науково-виробничий центр ім. Хрунічева. Також санкції введено проти 16 іранських компаній, серед яких Shahed Aviation Industries Company, Iran Aircraft Industries Company, Safiran Airport Services.

Раніше ми розповідали, що гральний бізнес потрапив під санкції в Україні.

Вас може зацікавити:

Як і чому російський бізнес продовжує працювати в Україні, незважаючи на повномасштабну війну – розслідування

Війна їх не хвилює: китайські компанії опинилися в центрі великого скандалу

Три укази: Зеленський ввів нові санкції проти Росії

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *