Глава Сербії назвав рішення МКС “кроком до найбільшого конфлікту в історії”

Глава Сербії назвав рішення МКС  кроком до найбільшого конфлікту в історії

Президент Сербії Олександр Вучич

Сьогоднішнє рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі викликало хвилю коментарів у всьому світі.

Президент Сербії Александар Вучич вважає, що рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі видати ордер на арешт глави Кремля Володимира Путіна у зв’язку зі злочинами в Україні може стати причиною “ескалації конфлікту, що, у свою чергу, може спровокувати Третю світову війну”. Про це у п’ятницю, 17 березня, повідомляє сербське видання Telegraf.
 
“Світ скочується до додаткової ескалації конфлікту. Обидва (Росія та Захід – ред.) гратимуть “на все чи нічого”. Захід хоче чинити додатковий тиск на всіх, хто не був найбільш категоричним проти РФ. Я усвідомлюю ситуацію, з якою ми зіткнемося… Ми недалеко від початку Третьої світової війни”, – заявив сербський лідер.
 
Вучич при цьому наголосив, що позиція його країни має полягати у тому, щоб уникати участі у “чужих конфліктах”.
 
“Моя робота полягає в тому, щоб бути безсердечним, якщо це необхідно, щоб захистити наших дітей, це моя робота, і я дотримуватимусь цієї роботи. У історії маємо безліч прикладів безвідповідальної поведінки. Ми завжди були емоційними. Все змінилося 24 лютого минулого року, а сьогодні знову перекинулося з ніг на голову. Для нас єдиний порятунок – ні в чому не брати участь”, – додав він.
 
Раніше Вучич заявив, що не може заприсягтися, що не запровадить санкції проти Росії.
 
Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна.
 
Згідно з рішенням суду, тепер Путіна зобов’язані заарештувати у 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут чи визнають юрисдикцію МКС.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *