ПВК у Росії – чому Володимир Путін дозволяє створювати нові приватні військові компанії

У Росії все частіше реєструють приватні військові компанії, але це не пов’язано з війною в Україні.

Такого висновку дійшли аналітики Robert Lansing Institute.

Як стверджують фахівці, активне зростання кількості ПВК у РФ обґрунтоване внутрішньополітичними процесами.

З одного боку, сам президент РФ Володимир Путін має намір зміцнити свою владу за допомогою ПВК, а також уникнути так званого палацового перевороту.

Створення приватних військових компаній і на користь глави Міноборони РФ Сергія Шойгу. На його рахунку – “приватні армії “Редут”, “Шторм”. Вони безпосередньо підпорядковуються і діють під його оперативним управлінням. По суті, як і інші ПВК, які теж залежать від оборонного відомства постачанням зброї, боєприпасами тощо.

Читайте також: Вербування зеків на війну: у Пригожина з’явився конкурент і їх число зростатиме

Обвинувачений у корупції міністр за аналогією з Путіним сподівається захистити себе від витіснення з політичного життя органами безпеки за допомогою ПВК.

Губернатори і регіональні чиновники розраховують на те саме – також хочуть врятуватися за допомогою “приватних армій” у разі кризової ситуації в Москві та падіння режиму Путіна.

Але є й інша причина, через яку в РФ “плодяться” ПВК – вони підтримують модель конфронтаційної конкуренції, де головним арбітром є глава Кремля. Простіше кажучи, “приватні армії” змагаються як між собою за трофеї на фронті, так і безпосередньо з Міноборони РФ.

Нагадаємо, ПВК “Вагнер” зазнала суттєвих втрат під Бахмутом, але потенційно вона може завербувати в РФ ще близько 70 тисяч ув’язнених.

Вас може зацікавити:

ЗСУ знищили російський бомбардувальник під Бахмутом: відео

Прикривала з повітря піхоту: український “Перун” знищив ще одну броньовану “пташку”

Мінус ворожий ПТРК: прикордонники показали нове відео з Бахмута

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *