Керівник НОК Києва Павло Костенко не коментує бан росіян на Олімпіаді

Міжнародний олімпійський комітет хоче дозволити російським спортсменам виступати на Олімпіаді під нейтральним прапором. Натомість російські атлети є повноцінною частиною армії країни-агресора в здійсненні гібридних атак проти всього цивілізаційного світу.

Очільник київського НОКу Павло Костенко, якого пов’язують із держзрадником Віктором Медведчуком досі не виступив з оцінкою можливої участі росіян у міжнародних змаганнях.

Відомо, що спортсмени з РФ мають військові звання та отримують зарплатню від Міноборони Росії. Після успішних виступів на змаганнях їм вручають військові нагороди. Одна з головних задач спортсменів у російській армії — популяризація служби у військах Росії. Від цієї задачі атлети не відмовилися навіть після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Деякі з них навіть надсилали відеозвернення на підтримку окупантів в Україні. Про російських спортсменів як частину окупаційної армії РФ журналісти “Слідство. Інфо” розповіли у матеріалі.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту засудити та унеможливити участь росіян у міжнародних змаганнях, в той самий час Павло Костенко, який очолює київське відділення НОКу, досі не виступив з чіткою позицією щодо їх участі на Олімпіаді.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *