Власниця групи Аурум Альона Лебедєва розповіла в Брюсселі про плани і допомогу Україні

У п’ятницю, 10 березня, у Брюсселі за участі європейського політикуму, експертів та представників бізнесу відбувся круглий стіл на тему: “Наслідки війни для приватного бізнесу та економіки України – підсумки 2022 року, виклики 2023 року”, організований Брюсельським фондом “Справедливість для України”. В рамках заходу були обговорені питання впливу війни в Україні на економіку ЄС у 2023 році, перспективи репарації для України, приділена увага питанням конфліктів між українською державою та бізнесом протягом 2014 – 2022, а також розглянуто модель взаємовідносин держави та бізнесу, за якої повинно відбуватися післявоєнне відродження української економіки тощо.

Альона Лебедєва, власниця української багатопрофільної промислово-інвестиційної групи Аурум, на заході розповіла про напрямки діяльності компанії до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, про благодійну допомогу фонду “Аурум” ЗСУ та населенню під час війни, про співпрацю з військовими адміністраціями, відповіла на питання щодо релокації бізнесу в умовах війни та поділилася планами щодо розвитку компанії після завершення війни.

“Наша компанія завжди проводила проукраїнську політику, спрямовану на розбудову сильної та незалежної економіки України. Попри збитковість, окупацію частини підприємств, ми продовжуємо виплачувати співробітникам зарплати, сплачувати податки до державних та місцевих бюджетів у повному обсязі та допомагати місцевому населенню та військовим адміністраціям”, – поділилася Альона Лебедєва.

Участь в обговореннях під час круглого столу приймали, зокрема, Франк Швальба-Хот, ексдепутат Європарламенту (Німеччина), Пауло Кашака, ексдепутат Європарламенту (Португалія), Клаудія Тапардель, ексдепутат Європарламенту (Румунія) та Катерина Царанок, Брюсельський Modern Education & Research Institute.

Після виступів представників українського бізнесу, експерти та учасники заходу обговорили питання необхідності верховенства права в Україні, неприпустимість корупції та подвійних стандартів. Дискусію серед експертів та учасників викликали питання необхідності реформування правоохоронної системи України, кластерної моделі економічного розвитку, а також перспектив репарації для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *