Війна в Україні – Папа Римський Франциск готовий приїхати до Києва та Москви

Папа Римський Франциск готовий приїхати до Києва за умови, якщо у нього також буде організована поїздка до Москви.

Про це понтифік заявив в інтерв’ю виданню La Nacion.

За його словами, під час своїх поїздок до Києва та Москви він планує запропонувати президентам Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну “службу миру”, яка просувається Ватиканом для припинення повномасштабної війни.

Читайте також: Папа Римський не стримав емоцій під час молитви за Україну: відео

“Я готовий поїхати до Києва. Я хочу поїхати до Києва. Але за умови, що я поїду до Москви. Я поїду в обидва місця або в жодне”, – додав Франциск в інтерв’ю журналістам.

На уточнююче питання, чи є те, що відбувається в Україні, “геноцидом”, папа Римський відповів, що це “технічне слово” і він “не знає, як його визначити”. Франциск визнав, що коли ЗС РФ обстрілюють житлові будинки, навчальні заклади та інші соціальні об’єкти, у нього складається враження, що росіяни це роблять не для подальшого захоплення, а просто задля знищення.

За словами понтифіка, Ватикан не має певного плану щодо припинення повномасштабної війни в Україні, але “служіння миру” можна розглядати як дипломатичну процедуру.

“Зараз, у цей момент, Ватикан робить щось більш дипломатичне, щоб побачити, чи можна чогось досягти” , – резюмував Франциск в інтерв’ю виданню.

Раніше ми розповідали, що Папа Римський зробив гучну заяву про постачання зброї в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *