У ЄС назвали терміни ухвалення рішення щодо боєприпасів

У ЄС назвали терміни ухвалення рішення щодо боєприпасів

Фото: Генштаб ВСУ / Facebook
Україні потрібні сотні тисяч снарядів щомісяця

Вже є схвалення процедури загалом, але є питання витрат. Все треба обговорити у деталях, пояснив Жозеп Боррель.

 
Країни Євросоюзу ухвалять 20 березня остаточне рішення щодо того, як вони продовжуватимуть постачати боєприпаси Україні, зокрема снаряди калібру 155 мм. Про це у середу, 8 березня, сказав високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель на брифінгу після закінчення неформального засідання міністрів оборони країн-членів Євросоюзу.
 
 
Він нагадав, що сьогодні запропонував три варіанти вирішення проблеми з боєприпасами для України. І міністри оборони країн ЄС погодилися з його пропозицією щодо надання Києву негайної військової допомоги боєприпасами. Для компенсації з Європейського фонду миру з цією метою буде виділено 1 млрд євро.
 
“Ми це обговорили. І було загалом схвалення цієї процедури, але є питання витрат. Все треба обговорити в деталях, всі згодні з тим, що потрібно просуватися терміново, тому що всі згодні з метою, а це – підтримувати Україну якнайбільше і якнайшвидше. І з підтримкою президентства Швеції ми продовжуватимемо домагатися згоди щодо пакету на наступному засіданні 20 березня, коли міністри закордонних справ і міністри оборони зможуть, як я сподіваюся, ухвалити конкретне формальне рішення”, – зазначив Боррель.
 
Раніше президент Володимир Зеленський назвав пріоритет для України щодо зброї. А щоб прискорити постачання для ЗСУ, потрібно публічно говорити про те, чого не вистачає, пояснив глава держави.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *