Операція Ізраїлю проти Ірану – Ллойд Остін зробив важливу заяву

У рамках близькосхідного турне міністр оборони США Ллойд Остін, який не заважатиме Києву розробляти свої власні засоби поразки, здатні завдавати ударів з України по території Росії, зустрівся з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху та представниками оборонного відомства країни.

Під час зустрічі, як повідомляє видання Israel Hayom, глава Пентагону обговорив проблеми безпеки у регіоні, зокрема загрози, пов’язані з ядерною програмою Ірану.

Тим часом у мережі поширюється інформація про те, що Ізраїль розпочне військову операцію проти Ірану, проте достеменно відомо лише те, що глава Пентагону заявив, що американці не дозволять Ірану мати ядерну зброю, оскільки це загроза не лише Ізраїлю, а й для всього світу.

Читайте: Ізраїль вночі завдав удару по столиці Сирії: фото і відео

Також Нетаньяху та Ллойд обговорили погрози з боку Ірану в регіоні та домовилися посилити співпрацю щодо протистояння іранській агресії.

Міністр оборони США Ллойд Остін в Ізраїлі після зустрічі з прем’єром Нетаньяху заявив, що США не дозволять Ірану мати ядерну зброю, зазначивши, що Росія пішла на безпрецедентну військову співпрацю з Іраном, у тому числі щодо ракет, засобів протиповітряної оборони, що включає застосування іранських безпілотників на території України

За останній рік військова співпраця Росії з Іраном поглибилася. Це становить серйозні виклики для цього регіону. Іран отримує важливий бойовий досвід в Україні, який буде передано підконтрольним Тегерану силам на Близькому Сході, – сказав міністр оборони.

Нагадаємо, у ніч на 29 січня в різних регіонах Ірану прогриміли потужні вибухи та спалахнули пожежі на щонайменше семи промислових майданчиках та військових базах. Ізраїль розпочав військову операцію на території Ірану з ударів по іранських військових об’єктах із двох можливих причин: розвідка США вказала на отримання Тегераном ядерних технологій та російську активність у регіоні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *