Петр Павел став президентом Чехії – інавгурація пройшла у Празі

У січні генерал армії у відставці, екс-глава військового комітету НАТО Петр Павел виграв президентські вибори в Чехії, а сьогодні, у четвер, 9 березня, у Празі відбулася інавгурація четвертого президента республіки, який склав присягу.

Про це повідомляє CT24.

Я обіцяю вірність Чехії. Я обіцяю дотримуватись її Конституції та законів. Своєю честю я обіцяю, що буду займати свою посаду в інтересах усіх людей і відповідно до своїх знань і совісті“, — сказав Павел під час церемонії.

Читайте: “Потрібно дати все, окрім ядерної зброї”: новий президент Чехії про військову допомогу Україні

На інавгурації, яка проходила у Владиславській залі Празького Граду були присутні представники Палати депутатів і Сенату, члени уряду, високоповажні особи та екс-президенти Чеської Республіки.

Петр Павел прийшов зі своєю дружиною Євою.

Після того, як новообраний президент підписав присягу, пролунав 21 гарматний залп, й було піднято прапор президента з гаслом “Правда перемагає”.

У своїй промові Павел пообіцяв оприлюднити план конкретних цілей на перші 100 днів на посаді. Він вважає важливим зниження інфляції та дефіциту державних фінансів.

Окрім того, Павел зазначив, що Чехія може стати командним гравцем у зовнішній політиці й єдиний центральноєвропейський голос буде важливим для перемоги Українит.

Нагадаємо, що у перші сто днів свого перебування на посаді Петр Павел збирається відвідати усі сусідні з Чехією країни, включаючи Україну, а також вирушить до бельгійського Брюсселя, який є де-факто столицею Євросоюзу, аби показати, що країна знову повернулася до активного підходу до зовнішньої політики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *