Розстріл героя за Слава Україні

6 березня Україну та світ сколихнула страшна і жорстока подія. В мережі зʼявилося відео, як російські окупанти розстріляли беззбройного українського військового. Останніми словами Героя були “Слава Україні”. Цей випадок вчергове показав, ким насправді є росія – терористом, країною, що скоює справжній геноцид українського народу, нищить українців лише за те, що ми інші. Про що говорить це зухвале вбивство українського захисника та як зміниться позиція Заходу після жахливого злочину росіян – в етері Апостроф TV розповів політичний експерт “Бюро аналізу і політики” ВІКТОР БОБИРЕНКО.

Здається, що таке ми могли бачити лише в кіно. Я навіть не розумію, навіщо росіяни це виклали, мабуть, щоб потішити свій власний глибинний народ, “як ми стріляємо хохлів”. Але насправді вони зробили для нас шалений пас, тому що ми бачимо правду. Ту гірку правду про війну, яка є. І ми бачимо подвиг, якому будуть вклонятися. Це не книжковий подвиг, не якісь там 28 панфіловців, не якийсь вигаданий хлопчик Фєдя чи ще якась бабуся. У них же всі герої фейкові. У них героя росії дали комбригу, який в Бучі показав себе. У нас подвиг – справжній, його бачать, його будуть бачити, поки будуть зірки на небі, це буде завжди.

Дивіться: Хто був убитий за слова “Слава Україні”? Журналіст оприлюднив версію про бійця з Ніжина

Це той випадок, який одночасно пригнічує, бо жалоба душить, але й надихає, тому що додає здорової злості. Наче сльози зараз будуть виступати, але хочеться встати і помститися. Тепер для багатьох наших воїнів це буде додатковою мотивацією для помсти.

На Заході це дуже вплине на громадську думку. Якщо для нас це героїзм, то для Заходу це звичайно героїзм, вони бачать, що ЗСУ – це герої, але вони бачать тут злочин. Перш за все тут не в зброї буде справа, а в Гаазькому трибуналі це буде окреме розслідування і можливо окреме провадження.

Це показова демонстрація від росії своєї ненажерливості, свого людожерства – це формує громадську думку. Зараз 41% німців за поставку танків, тепер буде 49 або 51%. Цей кадр зараз побачать в усьому світі. Вони бачать, що наш героїчний воїн докурює цигарку, розуміючи, що це його остання цигарка в житті, говорить “Слава Україні” і помирає.

Читайте: “Полювання” почалося: оголошено нагороду за дані про окупанта, який розстріляв впритул українського бійця

Це з одного боку подвиг, а з другого – ми бачимо нелюдяність. І це робить того, хто зробив цей постріл, нелюдом. І це представник збройних сил росії, і це побачить весь світ.

У тій самій Індії днями посміялися з Лаврова, а зараз вони поплачуть за нашим воїном. Навіть у тих країнах, де сумніваються, хто правий, хто не правий, такі випадки приводять до консолідації громадської думки, що росія – це абсолютне зло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *