Путін може ліквідувати Пригожина – що каже Жданов

У той час, коли російські мобілізовані ще не були готові до відправки на війну проти України, Кремль вирішив використати ресурси голови ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина, щоб стабілізувати фронт, а зараз “кухареві Путіна” “світить” ліквідація.

Так вважає, як пише “Обозреватель”, військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, Пригожин або не зрозумів найголовнішого чи навпаки, саме зрозумів, і зараз йому дуже прикро.

Читайте: Один із улюбленців Путіна вирушить на вічний спокій: у ЗСУ передбачили його долю

“Річ у тому, що його просто використали в ситуації, коли треба було стабілізувати фронт, коли треба було дати перепочинок армії. І треба віддати йому належне, він зі своїм “Вагнером” зрушив фронт із мертвої точки й нас жахав майже два місяці“, – зазначив Жданов.

Військовий експерт зазначив, що “вагнерівці” фактично воювали проти ЗСУ, допоки масово не почали надходити регулярні частини ЗС РФ, укомплектовані мобілізованими.

Тепер же, коли практично місія Пригожина та його ПВК закінчено, його обмежують у діях, заборонивши набирати у “Вагнер” ув’язнених.

Пригожин змушений палити свій резерв, що для нього дуже погано. Компанія скорочується. Це вже не зеки, не гарматне м’ясо, як це було раніше“, – наголосив Олег Жданов, зазначивши, що коли той, не звертаючи уваги на недвозначні натяки, намагається відновити свою політичну вагу, він просто ризикує життям.

На мій погляд, він просто наривається “на чайку попити і віддати богу душу“, – вважає Жданов, нагадавши, що в Росії є традиція – після чашки чаю йти в інші світи.

І якщо Пригожин не припинить такі випади, його можуть просто заспокоїти, – не заперечує експерт, водночас не виключаючи, що якщо Пригожину й надалі безкарно дозволятимуть подібне, це буде ознакою того, що Володимир Путін уже не контролює ситуацію в Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за поразки на фронті Путін “повісить усіх собак” саме на Пригожина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *