Семен Кривоніс очолив НАБУ – біографія

У понеділок, 6 березня, уряд призначив нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став глава Державної інспекції архітектури та містобудування України Семен Кривоніс.

“Апостроф” ділиться деякими фактами з його біографії.

Читайте також: Хто претендує на посаду директора НАБУ: названо трьох фіналістів конкурсу

Семен Кривоніс народився 16 січня 1983 року у Маріуполі.

У різні часи обіймав посади у Голосіївській районній державній адміністрації столиці, Обухівському міськрайонному управлінні юстиції, Головному управлінні юстиції у Київській області.

У 2015 році розпочав трудову діяльність в Одесі, де очолив відділ координації діяльності у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції на Одещині. Там же обіймав посаду заступника начальника відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти.

Наприкінці року зайняв крісло першого заступника начальника Одеської митниці ДФС, де працював упродовж року.

2016 року виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, але відмовився від цієї посади та повернувся на митницю.

У 2018 році отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю. Здійснював адвокатську діяльність індивідуально та у складі адвокатського об’єднання.

До 2021 року був головою громадської організації “Офіс простих рішень та результатів”. Брав участь у розробці концепцій реформ, представлених на засіданнях Нацради реформ при Президентові.

З 2021 року обіймає посаду Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), створеної після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції.

У 2022-2023 рр. брав участь у конкурсі на посаду директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). 6 березня він обійняв цю посаду.

Як повідомляв “Апостроф”, колишнього генпрокурора, капітана Юрія Луценка призначили командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *