Роман Абрамович лобіює Андрія Шевченка – Marсa

Російський олігарх Роман Абрамович займається просуванням Андрія Шевченка на посаду голови Української асоціації футболу і намагається повернути російські команди до турнірів УЄФА, з чим і були пов’язані спроби перевороту в УАФ у грудні 2022.

Про це повідомляє спортивна газета №1 в Іспанії “Marсa”, пише “Ділова столиця”.

Видання констатує, що Абрамович, який товаришує з Андрієм Шевченком та допомагає у переговорах України та РФ, зайнятий відновленням участі РФС у міжнародних змаганнях під егідою УЄФА.

“Людина, яка працює над тим, щоб Росія знову вийшла на міжнародну арену, – це ні хто інший, як Роман Абрамович. Колишній власник “Челсі”, який дружить з Андрієм Шевченком ще з часів “Стемфорд Брідж”, вважається відповідальною особою в цьому питанні. Попри те, що Шевченко повністю підтримує свою країну та війська з початку війни, Шевченко вважається у Москві більш дружньою особою, ніж Павелко, завдяки його зв’язкам з Абрамовичем”, – пише Marca.

Видання зв’язалося з Андрієм Шевченком, щоб отримати коментар щодо його можливих планів про потрапляння до УАФ, але він не відповів. Іспанська газета також приділяє увагу втручанню державних органів України у справи Української асоціації Футболу та нагадує, що за це УЄФА з ФІФА вже загрожували виключенням.

“ФІФА та УЄФА можуть усунути Україну від участі у всіх змаганнях, якщо влада втручатиметься у справи УАФ… Україна ризикує втратити всі шанси на участь у спільній з Іспанією та Португалією заявці на проведення чемпіонату світу з футболу 2030”, – пише Marca.

Як приклад втручання газета наводить спробу проведення незаконного виборчого конгресу УАФ наприкінці грудня минулого року: “На 20 грудня було призначено Виконком УФА, метою якого було звільнення Павелка та призначення на його місце відомого колишнього футболіста Андрія Шевченка. Повідомлялося, що Шевченко, який очолював українську збірну як тренер на Євро-2020, був готовий до цієї ідеї… Деякі члени УФА заявили, що позачерговий з’їзд був незаконним. Керівництво Української федерації зберегло свої повноваження”, – сказано у статті.

Раніше Bloomberg опублікувало розслідування про багаторічний спільний бізнес Андрія Шевченка з російським підсанкційним олігархом Романом Абрамовичем. Тоді ж стало відомо, що Шевченко є резидентом Великобританії і не може на довго залишати цю країну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *