У Бразилії російський дипломат вдарив жінку, яка протестувала проти війни

У Бразилії російський дипломат вдарив жінку, яка протестувала проти війни

Фото: скриншот
Співробітник дипвідомства РФ напав на протестувальницю

Росіянка, яка живе у Бразилії, разом зі своєю подругою, клеїла плакати на стіні російського консульства. Співробітнику дипустанови це не сподобалося, і він напав на неї.

У Ріо-де-Жанейро жінка наклеїла на стіні російського дипломатичного представництва антивоєнні плакати. Співробітник російського консульства, що вийшов з-за огорожі, вдарив її і намагався відібрати телефон, повідомляє бразильське видання Оtempo.
 
Зазначається, що інцидент стався у день річниці повномасштабного вторгнення РФ до України, 24 лютого.
 
Росіянка, яка проживає в Бразилії, разом з подругою клеїла плакати на стіні російського дипломатичного представництва російською, португальською та англійською мовами. Зокрема, на них були написи “Зупиніть війну” та “Путін, на тебе чекає пекло”.
 
Під час цієї акції співробітник консульства вийшов на вулицю, вирвав папери з рук жінки, вимагав віддати свій мобільний телефон та вдарив її по спині.
 
У конфлікт втрутилися двоє поліцейських, які були неподалік. Вони запропонували потерпілій подати заяву до поліції про завдання тілесних ушкоджень.
 
“Потерпіла, свідок і зловмисник – громадяни Росії. Жінка спрямована на судово-медичну експертизу. Продовжуються оперативно-розшукові заходи щодо з’ясування обставин”, – повідомили у поліції.
 
У записі про те, що сталося, зазначено, що напад на жінку біля російського консульства вчинив 59-річний дипломат.
 
У консульстві РФ відмовилися коментувати інцидент.
 
 
Раніше повідомлялося, що Нідерланди висилають 17 російських дипломатів-шпигунів.
 
А Литва оголосила дипломата РФ персоною нон грата. Росіянин займався діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом, пояснили у Вільнюсі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *