Сергій Льовочкін та Верховна Рада – що чекає нардепа в майбутньому

Політичній живучості Сергія Льовочкіна допомагають його зв’язки, набуті за час роботи головою адміністрації президента Януковича

Про це розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Читайте також: Які нардепи втекли з України перед вторгненням “орків”: повний список

За словами експерта, Льовочкін вважається незамінним менеджером, якщо він за щось береться, то все доводить до кінця, багато хто йому зобов’язаний.

Хорошим менеджером називає Льовочкіна і директор соціологічної служби “Український барометр”, політолог Віктор Небоженко.

“Льовочкін не політик, Льовочкін – хороший менеджер. Думаю, що завдяки йому Єрмак став головою Офісу президента. Єрмак цінує цю людину і Єрмак вміє бути вдячною, а тому Льовочкіну забуття не загрожує”. Але, як зазначає експерт, у Льовочкіна є один важливий недолік – він орієнтований на Москву.

Віталій Кулик вважає, що Сергій Льовочкін міг впливати на політику у мирний час, але зараз його можливості дещо обмежені:”Льовочкін торгує впливом і тому тримається за мандат. У парламенті залишається група Бойко-Льовочкіна, яка зараз усіляко намагається відмежуватися від Медведчука та намагається себе вибілити”.

За словами Віталія Кулика, зменшити вплив Льовочкіна можна лише провівши люстрацію на всіх рівнях: “Потрібно позбавити мандатів депутатів від колишньої ОПЗЖ не лише у Верховній Раді, а й у місцевих радах. Також потрібно прибрати представників колишньої ОПЗЖ із виборчкомів, судів тощо”.

На думку Віктора Небоженка, Льовочкіна не позбавляють мандата лише тому, що він потрібний Банковій.

“Сергій Льовочкін був пов’язаний із Віктором Медведчуком і він був у курсі російського вторгнення, оскільки незадовго до нього виїхав з України. Правоохоронні органи могли б ним зацікавитися“, – резюмує Віталій Кулик.

Більше читайте у матеріалі: ‚Непотоплюваний: чому Льовочкіна не виганяють із Верховної Ради

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповідав про те, коли в Україні “вимруть” олігархи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *