Мирний план Китаю щодо України – що відповіли у Зеленського

У день річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну Китай запропонував так званий “мирний план” з 12 ідеями врегулювання військових дій у нашій країні – ймовірно, Пекін намагається “підігрувати” Москві в її пропозиціях, так званих, переговорів.

Таку думку висловив голова фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

За його словами, Китай надав список із 12 пунктів досягнення так званого миру, але жоден з них не передбачає виведення російських військ з української території.

Читайте також: Китай презентував свій “мирний план” щодо війни в Україні й нарвався на жорстку реакцію США

“Вони, попри те, що заявляють про необхідність поваги до суверенітету кожної країни, ніде не вказують на те, що потрібно виводити війська за кордон України. Тобто немає такого пункту взагалі”, – підкреслив Арахамія.

Ба більше, Китай утримався від голосування в ГА ООН за українською формулою миру, що також свідчить про підігравання російській версії “переговорів”.

“Тобто Китай хоче, щоб ми вже сідали за стіл переговорів і про щось домовлялися поки що російські танки вбиватимуть наших громадян. Це неприйнятна позиція”, – заявив голова фракції “Слуга Народу”.

Він також додав, що першим і найголовнішим пунктом має бути виведення Росією своїх військ з України за кордони станом на 1991 рік, “а вже потім ми сідатимемо за стіл та вестимемо переговори”.

Раніше ми писали, що Зеленський звернувся до українців у річницю війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *