Росія після війни – Зеленський висловився про долю країни – агресора

Український президент Володимир Зеленський у день повномасштабного вторгнення Росії заявив, що йому байдуже майбутнє країни-агресора у випадку її програшу.

Про це глава держави заявив на пресконференції.

Читайте також: Перші танки Leopard вже прибули до України: фото

За його словами, низка країн справді припускають про подальшу долю Росії у разі поразки. Такі думки – на користь України, адже важлива віра держав, лідерів, населення.

“Тобто це нам сигнал, що більшість держав, принаймні Європи, вірять у перемогу України. Отже, в поразку Москви. Ну такий роблять висновок. І головне питання тоді, що буде із Росією. Чесно, мені байдуже. Чесно. Я вважаю, що вони мають свою державу, і вони мають думати про свою державу. Якби вони думали про свою державу, не було б війни”, – наголосив він.

Президент зауважив, що влада країни-агресора не думає про розвиток демократії, економічні реформи, про своє населення, інакше воно б не жебракувало. Це була б багата держава.

“Але на все це потрібен час. Потрібно думати, як зараз ми з вами працюємо, думаємо. Коли нам думати про окупацію якоїсь держави? Ми думаємо про себе: вижити, подолати, як ковід подолати ми думали, це був величезний виклик для всього світу. Тобто коли всі держави, адекватні, думають, що зробити для свого суспільства, хтось думає, що б таке ще зробити проти іншого, тому це їхнє питання, їхня історія, їхнє майбутнє, і я не думаю про це”, – сказав глава держави.

Він вважає, що потрібно більше тиску, санкцій та ізоляції країни-агресора. Щоб російська еліта думала, що зробити в країні, щоб з їхньою новою політикою хтось хотів сісти за стіл переговорів. Україна зацікавлена у цьому.

Також заявив, що хотів зустрітися з Путіним на початку війни для її недопуску, якби таку зустріч організував президент Туреччини, але зараз – пізно.

“Він тоді не зміг зробити. І не тільки він. Тепер вважає, що може. Але зараз ми не можемо. Путін вже не та людина, там немає з ким говорити”, – наголосив президент.

Раніше “Апостроф” повідомляв, скільки потрібно знищити російських окупантів для перемоги над Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *