Шахтар Ренн огляд матчу 23 лютого – хто переміг у Лізі Європи

Донецький “Шахтар” у важкому протистоянні з французьким “Ренном” вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Як повідомляє “Апостроф”, донецька команда пройшла французів у серії пенальті, героєм якої став голкіпер “гірників” Анатолій Трубін, що відбив три удари суперника.

У першому матчі, що відбувся тиждень тому у Варшаві, “Шахтар” переміг 2:1, а сьогодні французи спромоглися відігратися. На 52-й хвилині господарі втекли у контратаку – Жеремі Докю вивів на ворота Карла Токо-Екамбі, а той зрівняв рахунок за сумою двох матчів. Наприкінці основного часу гри Данило Сікан був зобов’язаний виводити “Шахтар” у 1/8 фіналу, але з метра не влучив у порожні ворота.

У додатковий час команди обмінялися голами. “Ренн” вийшов уперед на самому початку другого екстра-тайму, коли Ібрахім Салах у контратаці замкнув передачу Жеремі Докю. “Шахтар” кинувся відіграватись, але ніяк не міг забити ветерану Стіву Манданда. І тут на допомогу “гірникам” прийшов захисник “Ренна” Жанюель Белосьян. Після подачі Невена Джурасека 19-річний парубок зрізав м’яч у свої ворота.

Героєм серії пенальті став Анатолій Трубін, потягнувши три із семи ударів суперника – другий, третій та сьомий. А ось Манданда не відбив жодного пенальті – Валерій Бондар пробив повз ворота, виконуючи четвертий удар, а Данило Сікан стусонув поперечину в п’ятому ударі “гірників”.

Вирішальний пенальті реалізував венесуельський форвард “Шахтаря” Кевін Келсі.

Свого суперника до 1/8 фіналу Ліги Європи “Шахтар” дізнається 24 лютого. Початок жеребкування о 14:00. Серед потенційних суперників “Арсенал” (Англія), “Бетіс” та “Реал Сосьєдад” (Іспанія), “Фейєноорд” (Нідерланди), “Фенербахче” (Туреччина), “Ференцварош” (Угорщина), “Фрайбург” (Німеччина) та “Юніон” (Бельгія).

Зазначимо, що “Дніпро-1” не зумів пробитися до 1/8 фіналу Ліги конференцій. Вдруге за сезон дніпряни поступилися кіпрському АЕКу. Минулого літа в Лізі Європи, а тепер у турнірі рангом нижче. Долю протистояння вирішив єдиний гол кіпріотів у першому матчі. Сьогодні “Дніпро” був ближчим до перемоги, але не реалізував кілька гольових моментів.

Таким чином кіпрський клуб тричі пройшов представників України в одному сезоні. Двічі – “Дніпро”, а у групі Ліги Європи кіпріоти пройшли “Динамо”, залишивши киян на останньому місці.

Ну а окрім “Шахтаря” Україну на євроарені представляє і львівський “Рух” у юнацькій Лізі чемпіонів. У стиковому раунді львів’яни перемогли “Інтер”, а 28 лютого зіграють проти ще однієї міланської команди, власне “Мілана”. Це вже буде битва за чвертьфінал.

Юнаки “Шахтаря” у стиках поступилися хорватському “Хайдуку” (0:1).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *