Потрібно порушити цикл агресії Росії – Столтенберг

Потрібно порушити цикл агресії Росії – Столтенберг

Фото: Getty Images
Єнс Столтенберг нагадав про багаторічну агресію Росії

НАТО не може допустити, щоб Росія продовжувала підривати європейську безпеку, зазначив генсек Альянсу.

 
 
 
 
 
Україні потрібно надати все необхідне для перемоги у війні з Росією, щоб розірвати історичне коло агресії Росії на сусідні держави і не допустити нового нападу у майбутньому. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг на засіданні Бухарестської дев’ятки (В9) у Варшаві у середу, 22 лютого.
 
За його словами, через рік після початку російського вторгнення в Україну президент Володимир Путін і не збирається укладати мир – навпаки, він готується до нової війни.
 
“Невідомо, коли закінчиться ця війна, але врешті колись же вона закінчиться. Потрібно зробити так, щоб ця історія не повторилась”, – заявив Столтенберг.
 
Він нагадав, що Росія багаторазово здійснювала агресію: у 2008 році проти Грузії, у 2014 році захопила Крим і Донбас в Україні, а у 2022 році почала повномасштабну війну проти неї.
 
“Ми не можемо допустити, щоб Росія продовжувала підривати європейську безпеку. Ми повинні розірвати це замкнене коло російської агресії”, – наголосив голова НАТО.
 
Столтенберг запевнив, що союзники по НАТО раніше ніколи не були такими згуртованими, як зараз. Водночас він високо оцінив лідерство президента США Джо Байдена і його “залізну відданість” європейській безпеці.
 
“Ваш візит у Київ надіслав чітке повідомлення про непохитну підтримку України”, – наголосив він.
 
Зі свого боку, Байден на цьому ж засіданні закликав лідерів Бухарестської дев’ятки продовжувати критично важливу підтримку України і її народу у боротьбі за свободу не тільки у своїй країні, а й у Європі і світі.
 
А напередодні Байден під час свого виступу у Варшаві звернувся до росіян. Він запевнив, що США і Європа ніколи не загрожували Росії і не прагнуть її атакувати.
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *