Допомога США Україні – що буде у новому пакеті 24 лютого

Під час візиту в Україну президент США Джо Байден заявив про надання Києву військової допомоги на суму $500 млн, а сьогодні, 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення, в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, Сполучені Штати збираються оголосити про ще один пакет військової допомоги.

Про це інформує CNN.

Кошти на загальну суму у 2 мільярди будуть виділені на закупівлю нового обладнання, а також фінансування програм підготовки бійців ЗСУ та ремонту техніки.

Читайте також: Навіть після перемоги: США обіцяють Україні ще більше зброї

До нового пакету, як стало відомо, увійдуть ракети до РСЗВ HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, безпілотні літальні апарати та засоби для боротьби з дронами, спеціальне спорядження для проведення розмінування й сучасні системи зв’язку.

Варто зазначити, що вміст пакетів USAI купуються за контрактом у промисловості, що займає досить багато часу, натомість показує про наміри довгострокової допомоги.

Нагадаємо, що американські військові розглядають можливість відправлення Україні тисячі одиниць зброї та понад мільйон набоїв, які були призначені для бойовиків у Ємені.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *