Мюнхенська конференція – які наслідки можуть чекати на Путіна – Апостроф

За результатами Мюнхенської безпекової конференції, яка пройшла 17 лютого, було позначено консолідовану позицію Заходу, що Україна має перемогти Росію у повномасштабній війні, вийшовши на кордони 1991 року. Захід також взяв курс на повну дипломатичну та фінансову ізоляцію режиму російського диктатора Володимира Путіна та авторитарних режимів у цілому.

Про це повідомив військовий експерт, співголова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгірьов у своїй колонці на сайті “Апострофа”.

Читайте також: Один із елементів тиску на Росію: політолог про результати конференції у Мюнхені

“Жодних кремлівських “червоних ліній” та територіальних поступок за рахунок України для американського та європейського істеблішменту вже немає”, – наголосив він.

За словами експерта, Захід, у тому числі Євросоюз, вирішив продовжити протидіяти авторитарним режимам у світі, особливо російському, аби не допустити подібного вторгнення в інші країни.

“Путінській Росії немає місця у цивілізованому світі. Відповідно, величезні кошти, які Кремль витратив на свою агентуру в ЄС, зникли задарма. Такого результату, зокрема, вдалося досягти за рахунок відмови європейських держав від російської “газової голки”. Зміна риторики уряду ФРН збіглася за часом із повідомленнями про те, що Німеччина на 100% позбулася російського газового імпорту”, – написав Снєгірьов.

На Мюнхенській конференції віце-президентка США Камала Гарріс офіційно звинуватила державу-агресора у злочинах проти миру та людяності. На думку військового експерту, відповідні висновки та подальші рішення ведуть до ще більшої ізоляції путінського режиму, а також до притягнення до відповідальності членів Держдуми РФ через міжнародні суди та санкційні обмеження.

“Примітно, що наступною подією після Мюнхена стане тристороння зустріч Україна-НАТО-ЄС, на якій йтиметься про протидію агресивним режимам у Європі, Африці та Азії. І це свідчення того, що Україна, яка зараз веде війну з найпідлішим і найцинічнішим агресором, перебуває серед гравців, які визначають світовий порядок денний”, – зазначив він.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Три погані новини для Путіна: підсумки Мюнхенської конференції

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *