Глава Асоціації футболістів попередив про тиск на суд у справі УАФ

Голова Асоціації футболістів Олег Печерний прокоментував спроби відсторонення керівництва Української асоціації футболу з посад на два місяці. Відповідне клопотання до Печерського райсуду м. Києва подали прокурори. Печерний зазначає, що судді вже тиждень його не задовольняють, бо вважають таке рішення незаконним. Про це він повідомив у Facebook, передає “ДС”.

“Вже тиждень ми чуємо інформацію про спроби неназваних осіб через ручний Печерський районний суд відсторонити керівництво Української асоціації футболу з посад на 2 місяці. Йдеться про Павелка та Записоцького. Весь цей час суд не може розглянути питання, прикриваючись перенесеннями. Насправді судді не хочуть виносити рішення про відсторонення і вголос кажуть, що воно буде незаконним, однак є треті сили, що нависають над суддями й тиснуть на голову Козлова, як кажуть мої джерела, пропонують значні грошові “аргументи”, а якщо ті не працюють, то загрожують проблемами із СБУ, вдумайтеся, спочатку пропонують кілька сотень тисяч доларів, а потім кажуть – “якщо не винесеш рішення, то СБУ тебе накриє”, – написав він.

Фото – Голова Асоціації футболістів Олег Печерний

Печерний додав, що якщо рішення про відсторонення керівників УАФ судді винесуть, “навряд міжнародна футбольна спільнота це оцінить”.

“Якщо рішення про відсторонення судді таки винесуть, навряд чи міжнародна футбольна спільнота це оцінить. “ДумайТе”, – говорив колись наш президент Володимир Зеленський. Тож думайте! Про наслідки для нашого футболу, перш за все”, – зазначив він.

Річ у тому, що УЄФА та ФІФА наприкінці минулого року вже попереджали Україну про загрозу виключення зі свого складу, якщо тиск на УАФ з боку нефутбольних структур триватиме.

Національні суди, згідно зі статутами УЄФА та ФІФА, не можуть втручатися в роботу місцевих футбольних органів і не можуть розглядати футбольні питання. На це уповноважений виключно Спортивний арбітраж суду (CAS) у Лозанні.

Раніше прокуратура звернулася до Печерського суду з клопотанням про відсторонення на два місяці президента та генсекретаря УАФ. В Асоціації заявили, що це необґрунтований та незаконний крок, який суперечить Статутам міжнародних футбольних органів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *