Масштабні ракетні атаки Росії по Україні – Євросоюз збільшить постачання ППО для ЗСУ

Голова Європейської Ради Шарль Мішель та головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявили, що у відповідь на чергові масштабні ракетні атаки Росії на міста України Європа збільшить поставки засобів протиповітряної оборони для ЗСУ.

Про це голова Європейської Ради повідомив у своєму акаунті у Twitter

Читайте також: Долетелі” лише 10 ракет із 71: з’явилися подробиці удару по Україні 10 лютого

“Невибіркові напади Росії на українські міста є воєнними злочинами. Ця тактика терору не стримає ні Україну, ні її партнерів. ЄС та його країни-члени підтримують Україну та всіх українців. Ми пришвидшимо забезпечення України військовою технікою, в тому числі засобами протиповітряної оборони”, – наголосив Шарль Мішель.

Як написав Шарль Мішель у Twitter, бомбардування цивільних об’єктів російськими окупантами не залишиться безкарним.

“Росія знову атакує Київ, Харків, Запоріжжя, Львів та інші міста України, а також порушила повітряний простір Молдови. Бомбардування цивільних об’єктів є воєнним злочином і не залишиться безкарним. ЄС допомагатиме Україні захищатися, поки вона не переможе”, – заявив він.

Нагадаємо, перша партія шведських зенітних гармат L-70, які вирішила передати Литва за результатами восьмої зустрічі у форматі “Рамштайн”, вже прибули на територію України для захисту критичної інфраструктури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *