Зеленський у Брюсселі – онлайн трансляція – фото та відео

Після зустрічі напередодні з Ріші Сунаком у Великій Британії, а пізніше з Еммануелем Макроном та Олафом Шольцем у Парижі, 9 лютого, Володимир Зеленський вирушив до Брюсселя, де має відвідати Європарламент та саміт лідерів ЄС.

“Апостроф” слідкує за візитом глави держави до Брюсселя у режимі онлайн.


23:30 Президент України Володимир Зеленський зустрівся з королем Бельгії Філіпом I та прем’єр-міністром Александером Де Кроо. Глава української держави передав уламок російського літака Су-25, який було збито в Україні. Українські пілоти написали на ньому слова “Разом ми переможемо”.

23:10 Попри те, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не вітав президента України Володимира Зеленського на церемонії лідерів країн-членів ЄС, пізніше з’явилося фото, де він тисне Зеленському руку.

21:30 Президент України Володимир Зеленський виступив із промовою у Європарламенті. Виступаючи перед парламентаріями ЄС, він сказав “Слава Україні!”, у відповідь почув “Героям Слава!”.

18:50 Переговори щодо вступу України до Євросоюзу можуть розпочати до кінця поточного року – президент Литви Гітанас Науседа.

18:25 Володимир Зеленський заявив, що вже є перші позитивні рішення щодо постачання в Україну західних винищувачів, але Росії про них не слід знати. Про це він заявив під час прес-конференції разом із головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

17:30 Швеція готова передати Україні бронетехніку, а Португалія та Бельгія не хочуть передавати літаки F-16 – ЗМІ.

17:11 ЄС запровадить 10-й пакет санкцій, у якому будуть, зокрема, російські пропагандисти – фон дер Ляєн.

16:30 Президент України Володимир Зеленський подякував учасникам засідання Європейської ради за надану допомогу у боротьбі проти російської агресії. Він заявив, що “без вільної України не можна уявити собі вільну Європу”.

16:00 Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав, що питання далекобійної артилерії та винищувачів для України може бути вирішене. Щоправда, він підкоригував свою посаду – раніше він писав, що питання “вже вирішено”.

15:55 Зеленський заявив на саміті ЄС про певні позитивні рішення щодо далекобійної зброї і не тільки, проте деталей він не розкрив.

15:35 Польща готова передати Україні винищувачі, але це не робитиме першою з усіх країн-членів НАТО – глава уряду Моравецький.

13:55 Зеленський прибув на зустріч із лідерами країн ЄС і вже розпочав свою промову в Європейській Раді

12:46 Зеленський завершив свій виступ у Європарламенті: головне

▪️Загроза Європі сьогодні – це диктатор із божевільними запасами радянської зброї та підживленням зброї від інших диктатур, зокрема, іранського режиму;

▪️Для Кремля всі 140 млн їхніх громадян – це лише тіла, здатні нести зброю;

▪️Гарантією заощадження загальноєвропейських цінностей може бути лише наша перемога.

“Ми сподіваємося, що ваш вступ до Європейського союзу буде найшвидшим в історії”, – заявила президентка Європарламенту Роберта Мецола.

▪️Також вона закликала розглянути можливість надати Україні винищувачі та далекобійну зброю.

11:10 Зеленський та Макрон вже у Брюсселі, пишуть ЗМІ

На зустрічі президент України планує закликати лідерів ЄС надати Україні ще більшу зброю для боротьби з російськими окупантами, а також прискорити постачання.

Читайте також: Росія не повинна виграти: про що домовилися Зеленський, Макрон і Шольц у Парижі

“Нам дуже потрібна зараз, як і вчора, далекобійна артилерія, усі види артилерійських боєприпасів”, – заявив представник України кореспондентам.

Крім цього, Зеленський проситиме європейських лідерів прискорити постачання танків до України, рішення щодо яких низка країн уже ухвалили. А також порушить питання про постачання винищувачів та далекобійних ракет, адже ні США, ні Європа не дали чіткої відповіді щодо цього.

Варто зазначити, що у Брюсселі також обговорять нові санкції ЄС проти Росії. Очікується, що український лідер закликатиме запровадити санкції проти атомної енергетики, зокрема проти “Росатому”.

Також український лідер планує порушити питання щодо вступу України до ЄС та підтримки української формули миру для формування нової архітектури глобальної безпеки.

Раніше ми писали, коли ЗСУ отримають танки Challenger 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *