Окупанти вкрали техніку і розгромили підприємства аграрної групи Аурум

На підприємствах української багатопрофільної промислово-інвестиційної групи “Аурум” на Харківщині під час окупації регіону російськими військами було викрадено всю техніку.

Про це йдеться в заяві компанії.

Зазначається, що сільськогосподарські підприємства “Тавільжанське” та “Куп’янськ Агроінвест” у Харківській області, що входять до складу групи, зазнали значних збитків та наразі перебувають на лінії вогню, під постійними обстрілами.

“Зараз виходить, що половину району вже звільнено, а Тавільжанка, Вільшани та Дворічне перебувають на лінії вогню. Прильотів дуже багато. Зерно перемішане разом із шифером, цементом та дощем. На переробці у нас залишилося близько 400 тисяч тонн зерна пшениці та близько 1 000 тонн ячменю. Поля залишилися неприбраними, кукурудза, соняшник на 1 300 га. До того ж викрадено всю техніку. А комбайни, які за своєю примітивною суттю окупанти не змогли завести – розстріляні впритул”, – розповіла керівник сільгосппідприємств Групи Оксана Шило.

За її словами, окрім сільськогосподарських підприємств Групи, найбільше у Дворічанському районі постраждало сільгосппідприємство “Вільшанськ”: “Це був комплекс на 1,5 тисяч корів, яких доїли роботи. На сьогоднішній день розбомбили усе. Бідолашні тварини ходили в полях голодні, ревли та підривалися на мінах. Поруч господарство “Виселок” теж не може вижити. Росіяни забрали всю техніку. Тварини гинуть, бо немає кормів”.

Оксана Шило також розповіла, що на працівників підприємств “Тавільжанське” та “Куп’янськ Агроінвест” з боку окупантів здійснювався тиск: “Був дуже сильний тиск. З’явилися качки, як із 90-х, і почали забігати на тракторні бригади та відбирати машини, на переробку зерна – відбирати зерно, намагалися змусити продати зерно. Ми усі разом виходили та відстоювали. Вони поверталися із військовими, теж виганяли. Але зерно ми їм не продавали. Обмінювали всередині між селянами, переробляли та допомагали людям”.

Підприємства “Тавільжанське” та “Куп’янськ Агроінвест” Аурум Груп розташовані в Тавільжанці, Дворічанського району Харківської області, в 30-км зоні від кордону з росією. Кількість врожаю в рік – близько 10 тисяч тонн зернових.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *