Василь Малюк очолив СБУ – біографія

На посаду очільника Служби безпеки України призначили генерала Василя Малюка, який з липня виконував обовʼязки голови СБУ після звільнення Івана Баканова.

Про це повідомив депутат ВРУ Олексій Гончаренко.

Верховна Рада затвердила відповідне подання Президента України про призначення на посаду голови СБУ генерала-майора Василя Малюки.

Читайте також: Поки на паузі? У Зеленського зробили заяву щодо перестановок у силових відомствах

За постанову про призначення проголосували “за” 324 депутати. На голосуванні були присутні президент України, віцепрезидент, прем’єр-міністр, секретар РНБО та генпрокурор.

Фото: Телеграм / нардеп Ярослав Железняк

Враховуючи такий результат і пройдену перевірку повномасштабною війною вважаю його (В.Малюка) призначення цілком виправданим. Ми здійснюємо кадрові зміни у сфері безпеки, щоб посилити оборону”, сказав у своєму виступі президент Зеленський, закликаючи нардепів голосувати за Малюка.

Тим часом Василь Малюк наголосив, що він військовий, який все життя присвятив захисту країни, і зараз його мета – очистити СБУ від зрадників та боротися з колаборантами на всіх рівнях.

СБУ виявляє ворожих агентів в рясі. 52 кримінальних проваджень і 19 підозр, 6 вироків судів. Також є ті, кого ми поміняли: одного ворожого агента в рясі поміняли на 28 наших воїнів”, – заявив він, відповідаючи на запитання Соломії Бобровської про московську церкву.

Щодо результатів голосування за фракціями:

  • Слуга народу – 226;
  • Європейська солідарність – 0;
  • Батьківщина – 18;
  • Платформа за життя та мир – 19;
  • За майбутнє – 12;
  • Голос – 0;
  • Довіра – 15;
  • Відновлення України – 17;
  • Позафракційні – 17.

Василь Малюк здобув вищу юридичну освіту в Національній академії Служби безпеки України за спеціальністю правознавство у 2005 році, а кількома роками раніше розпочав військову службу в органах державної безпеки.

Нинішній очільник СБУ встиг обійняти посади від оперуповноваженого до заступника начальника управління – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Уже в січні 2022 року він перейшов до Центрального управління СБУ на посаду першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, потім став заступником глави української спецслужби, а з 18 липня 2022 року тимчасовим виконувачем обов’язків начальника СБУ.

Малюк В.В. за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків у районі проведення антитерористичної операції нагороджений відзнакою Президента України “За участь в Антитерористичній операції” та грамотою. Має низку відомчих відзнак і заохочень. Нагороджений нагрудними знаками СБУ “За відвагу” і “За доблесть”. За доблесть і самовідданість, виявлені при виконанні службового обов’язку, нагороджений відзнакою Служби безпеки України “Вогнепальна зброя”. Учасник бойових дій”,перерахували досягнення Малюка в пресслужбі СБУ.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що стало відомо, хто замінить Буданова в ГУР Міноборони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *