Україна не битиме по Росії західною зброєю – заява Резнікова

Глава Міноборони Олексій Резніков наголосив, що Україна не використовуватиме зброю від Заходу для ударів по території Росії. Він також вважає, що Кремль не застосовуватиме проти української держави ядерну зброю.

Про це він повідомив під час своєї пресконференції у Києві.

Читайте також: Заміна Резнікова на Буданова: у Зеленського ухвалили рішення

“Ми завжди підкреслюємо західним партнерам, що не будемо використовувати західну зброю по території Російської Федерації”, – сказав Резніков.

Він додав, що зброя потрібна, у першу чергу, аби захистити свою територію від російської агресії. Водночас у Міноборони вже зафіксували на тимчасово окупованих територіях України декілька сотень стратегічно важливих військових цілей, серед яких є склади та пункти управління противника.

Крім того, міністр оборони вважає, що Росія не застосовуватиме проти України ядерну зброю, хоч такий ризик є завжди.

“Але я щоразу ставлю собі запитання: якби вони захотіли її застосувати, яка мета? Ніби зрозуміла – примусити нас впасти на коліна і зупинити Захід у допомозі нам. Однак щоразу, коли росіяни роблять щось надзвичайно страшне – Буча, Ірпінь, Маріуполь, – Захід ще більше починає допомагати нам, тому що партнери розуміють, що росіян треба зупиняти. Якщо їх не зупинити в Україні, вони підуть далі, і їх доведеться зупиняти в Європі. Мені здається, європейці вже зрозуміли, що росіян треба зупиняти на полі битви в Україні, перемогою України”, – пояснив він.

За словами Резнікова, якби Кремль прийняв рішення все ж таки застосувати ядерну зброю на лінії фронту в Україні, то це становило би небезпеку не тільки для армії РФ, але й для свого населення на тимчасово окупованих українських територіях, які російська влада начебто “захищає”.

Він уточнив, що окупанти можуть запустити ядерну бомбу, щоб продемонструвати, що вони “такі рішучі”, але водночас це дасть найбільший доказ того, що трибунал для них гарантований.

“Воно дасть найбільший доказ, що трибунал для них усіх гарантований, тому що Україна не є ядерною країною і. відповідно, ми не становимо ядерної загрози. А загальна концепція застосування ядерної зброї – це зброя стримування”, – додав глава МОУ.

Також Резніков зазначив, що Росія отримала сигнал про невикористання ядерної зброї від своїх “союзників” – Китаю та Індії.

“Тому я все ж таки залишаюсь оптимістом і думаю, що цього не буде”, – резюмував він.

Нагадаємо, колишній президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що якщо Сили оборони України почнуть завдавати ударів по Криму – Росія буде готова застосувати всі типи озброєння, включаючи ядерне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *