Німеччина підтвердила передачу Leopard 1 для ЗСУ

Німеччина підтвердила передачу Leopard 1 для ЗСУ

Фото: military-today.com
Танки Leopard 1 стануть у пригоді ЗСУ

Загалом було випущено більш ніж 6 500 Leopard 1 – з них більш як 4 700 основних бойових танків і більш як 1 700 допоміжних та ППО-машин.

 
Влада Німеччини ухвалила принципове рішення дозволити підприємствам військово-промислового комплексу передати Україні танки Leopard 1 з їхніх запасів. Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу у Берліні, повідомляє Укрінформ у п’ятницю, 3 лютого.
 
 
 
“Можу підтвердити: дозвіл є. Докладніше наразі сказати не можу”, – сказав Гебештрайт і додав, що про подробиці буде повідомлено найближчим часом.
 
Він уточнив, що з відповідною ініціативою до уряду звернулися представники промисловості: “У них є такі танки, і вони готові їх передати. Але для цього потрібне схвалення”.
 
Leopard 1 – перший основний бойовий танк, який виробляли для німецької армії із середини 1960-х до середини 1980-х років. Загалом було випущено більш як 6,5 тисячі таких машин – з них понад 4,7 тисячі основних бойових танків і понад 1,7 тисячі допоміжних та ППО-машин.
 
Відомо, що танки Leopard 1 не перебувають на озброєнні бундесверу з 2003 року.
 
Раніше ЗМІ повідомили, що влада Німеччини схвалила постачання танків Leopard 1 в Україну із промислових запасів і веде переговори про закупівлю 15 танків Gepard у Катару для потреб ЗСУ.
 
Нагадаємо, 25 січня Німеччина офіційно оголосила про постачання танків Leopard 2 для ЗСУ та дозволила їхній реекспорт для інших країн.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *