Корупція на митниці – чому нічого не змінюється і що треба робити

Звільнення керівництва української митниці не позначиться на рівні корупції у відомстві. Корупційні схеми продовжуватимуть працювати.

Про це у коментарі “Апострофу” сказав журналіст Євген Плінський, який публікує свої розслідування про корупцію в митниці.

Читайте також: Іспанський сором: нові деталі епопеї зі звільненням “сірого кардинала” митниці

Є в Україні такий суспільний договір, коли чиновнику дозволяють красти та обслуговувати схеми. Але коли прибуткове крісло потрібно звільнити, то він робить це за власним бажанням. За це влада гарантує не наздоганяти його після звільнення. Приблизно це і сталося на митниці. Схеми працюватимуть і далі, в ті ж кишені, але під новими прізвищами”, – зазначив журналіст.

Народний депутат Ярослав Железняк у коментарі “Апострофу” також висловив думку, що зміна керівництва митниці до покращення її роботи не наводить, а стає лише гіршою.

За 3 роки у нас змінилося 6 або 7 керівників митниці. І що? Кожен новий глава гірший за колишнього. Ми щоразу наступаємо на одні й ті ж граблі“, – каже нардеп.

Для того, щоб ситуація в українській митниці кардинально змінилася, на думку Железняка, необхідно провести чесний відкритий конкурс із залученням міжнародних фахівців. Необхідно також усунути так званих правоохоронців на регіональних митницях.

Але для цього потрібна політична воля керівництва країни. А її на сьогодні немає. Тому ми наступатимемо на граблі увосьме“, – резюмував нардеп.

Повністю читайте матеріал “Апострофа”: Біг граблями: чи змінять відставки у митниці ситуацію з корупцією

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *