Мобілізація в Україні – як посіпаки Орбана намагаються розгойдати Закарпаття зсередини – Апостроф

Угорська влада, яка відверто підтримує Росію, намагається дестабілізувати ситуацію та дискредитувати мобілізаційні заходи й вручення повісток на Закарпатті.

Про це у коментарі “Апострофу” розповів політичний експерт, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Читайте також: ЄС утомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана

За його словами, активність угорських популістів спрямована не лише на європейські столиці, а й на дестабілізацію України зсередини. Так, глава МЗС Петер Сійярто днями продемонстрував антиукраїнські інсинуації: до вже традиційних звинувачень щодо “утиску прав” угорців в Україні додалися претензії щодо нібито масової мобілізації українських угорців на Закарпатті.

Хвилю, яку підняла влада Угорщини, активно підхопила влада на місцях. Проте на думку спостерігачів, така відверта прокремлівська позиція уряду угорського прем’єра Віктора Орбана тільки дратує угорських громадян у нашій країні.

“Знаходжусь зараз у Закарпатті, у Мукачеві, і особисто спостерігаю, що такі дії та заяви уряду Угорщини щодо російської агресії проти нашої країни вкрай негативно сприймаються українськими угорцями. Якщо до вторгнення тут ще були якісь сентименти щодо політики Орбана, то зараз їх стало помітно менше”, – зазначив він

Однак “орбанівці” прагнуть дестабілізувати ситуацію та дискредитувати мобілізацію й вручення повісток на Закарпатті.

“Ми вже чули необґрунтовані заяви глави МЗС Угорщини Сійярто, про те, що українських угорців нібито насильно мобілізують, а потім вони “масово гинуть” на фронті. За соціальними мережами серед мешканців Закарпаття швидко поширюються відомості про те, як людям роздають повістки, як поліцейські чи не викручують руки молодим чоловікам та інші “жахи мобілізації”. Угорські популісти все це оперативно підхоплюють, а далі прикрашають із метою дискредитації нашої країни”, – наголосив Віталій Бала.

Більше читайте у матеріалі: “Троянський кінь” Кремля: як Орбан намагається врятувати Путіна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *