ПВК Вагнер та Міноборони Росії – як діють російські військові в Україні

Між “вагнерівцями” Євгена Пригожина керівництвом Міноборони РФ продовжуються розбирання. Військове керівництво привласнює всі досягнення найманців.

Про це в ефірі Апостроф ТБ розповів керівник Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан.

Читайте також: У російській армії почастішали випадки дезертирства, біжать навіть зеки

Армія сточує підрозділи Пригожина, а після того присвоює собі всі здобутки. Так виглядає, що Пригожина відтісняють з війни і з політики. Кадрові військові – десантники і морська піхота – набагато краще укомплектовані, ніж вагнерівці. Проте вони зазнали невдачі від 72 бригади, які відкинули їхні атаки“, – зазначив експерт.

Він додав, що ПВК мала більш жорстоку тактику. Вони кидали вперед зеків, як м’ясо, виснажуючи наші позиції, а вже за ними йшли досвідчені бійці. Завдяки цьому “вагнерівці” були ефективнішими.

Зараз військові намагаються застосувати цю ж тактику, що тягне за собою величезні втрати для окупантів. Росіяни підтягують сили і пробують прочавити оборону за допомогою гарматного м’яса. Зараз використовують більше десантників і авіації, намагаючися прорватися“, – розповів Кузан.

Основний напрямок наступу зараз – Вугледар та околиці, щоб відтіснити лінію фронту хоча б на 20 км. Проте наша артилерія успішно знищує їхнє забезпечення. І окупанти намагаються змінити цю ситуацію.

Постачання ракет більшої дальності допоможе більш якісно зривати мобілізаційні плани ворога. Проте питання в тому, якою буде кількість цих ракет. Якщо їх буде достатньо, результат буде подібним до того, який був після прибуття Хаймарсів. В перший час видимого результату не було, проте через деякий час ворог відчув значне послаблення своїх позицій і мусив повністю змінювати свою логістику”, – пояснив експерт.

Читайте також: Літаки F-16 дадуть ЗСУ кілька переваг, але в ближньому бою можуть і програти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *