Ізраїль готується до “помсти” Ірану за вибухи – ЗМІ

Ізраїль готується до  помсти  Ірану за вибухи - ЗМІ

Фото: Depo.ua
Вибухи в Ірані

Іран пригрозив відплатою через повідомлення про участь Ізраїлю у НП в Ісфахані, попередивши Єрусалим “не грати з вогнем”.

Служба безпеки Ізраїлю 30 січня розпочала підготовку до можливого удару у відповідь Ірану після серії атак на цілі в Тегерані, відповідальність за які поклали на Ізраїль. Про це повідомляє The Time of Israel.

Як відомо, Іран пригрозив відплатою у зв’язку із повідомленнями про участь Ізраїлю в НП в Ісфахані, попередивши Єрусалим “не грати з вогнем”.

“Ізраїль чудово знає, що отримає відповідь, як це вже траплялося у минулому. Ті, хто грає з вогнем, першими обпечуться, якщо вирішать розпочати регіональну війну”, – зазначив іранський чиновник.

На додаток до ударів по цілях всередині Ізраїлю, служба безпеки готується до можливості того, що Іран націлиться на ізраїльських туристів, офіційних осіб і посольства за кордоном.

Нагадаємо, в ніч з 28 на 29 січня в Ірані пролунала серія вибухів на стратегічних об’єктах – по військових складах, центру виробництва боєприпасів, авіабазі, нафтопереробних заводах.

А ввечері в неділю повідомлялося про два нові вибухи в Ірані.

Удари завдавалися по автоколонах, що переправляли зброю і боєприпаси для бойовиків у Сирії, які підтримували Тегеран.

Як пише видання, ці авіаудари були за серйознішою атакою безпілотників на ключовий об’єкт з виробництва зброї в іранському Ісфахані. Зазначається, що об’єкт, який постраждав внаслідок суботнього удару, був заводом із виробництва зброї для іранських безпілотників Shahed-136.

Легітимна ціль. Про що свідчить небувала атака дронів в Ірані


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *