Авто в Україні – нардепи з 24 лютого купили машин не менш ніж на 1,3 млн. доларів

З початку повномасштабної війни, розв’язаної Російською Федерацією у лютому 2022 року, українські депутати та їхні сім’ї купили машин щонайменше на $1,3 млн.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Читайте також: Батальйон “Дубай”: Королівську, яка втекла з України, з чоловіком виганяють з Ради

Повідомляється про те, що у вересні минулого року народна обраниця від “Слуг народу” Ірина Аллахвердієва купила авто Mercedes-Benz S500L 2021 р. в. Ціна такого “скромного” авто стартує від 4,4 мільйона гривень. Жінка повідомила журналістам про те, що заплатила за машину всього один мільйон гривень, що у чотири рази нижча за його ринкову вартість.

Ще один “Слуга народу” Олександр Горобець у серпні минулого року знаходився біля ресторану у центрі української столиці, куди його привіз новенький Mercedes-Benz S560 2017 р.в. Ціна такого авто складає близько 70 тисяч доларів. На запитання журналістів Горобець заявив, що транспортний засіб насправді належить його другові-рітейлеру.

Bihus.Info повідомляє, що насправді власником авто є водій, який давно працює з депутатом і який чекав на нього під київським рестораном.

Але це не весь автопарк, про який розповіли журналісти. Так, влітку 2022 року на батька нардепа від “Слуги народу” Леоніда Галушка оформили Lexus NX300H 2021-го, у грудні – Volvo XC90 2022-го року. Вартість цих автомобілів стартує від 40 тис. доларів та від 55 тис. доларів відповідно. Крім того, у Bihus.Info зафіксували нардепа в урядовому кварталі за кермом Mercedes-Benz S500 2010 р.в., ціна якого починається від 10 тис. доларів. Всі ці авто мають улюблені номери Галушка 9899. До цього він їздив на Toyota Land Cruiser 200 з таким же номерним знаком. Та машина була записана на його маму.

Ольга Василевська-Смаглюк у липні 2022 року купила позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021 р.в. Раніше вона продала свої старі авто Honda CR-V і Mercedes-Benz GLC. У коментарі журналістам жінка заявила про те, що авто коштувало приблизно 1,8 млн. грн., і що вона вписала ці зміни до декларації.

У травні 2022 року “Слуга” Євген Брагар купив Lexus CT200h 2012 р.в. Журналісти повідомили, що це “відновлений биток”, куплений у Сполучених Штатах за 3250 доларів. У нашій країні вартість аналогічних авто починається від 13,8 тис доларів.

У травні на сина депутата Євгена Шевченка, який зараз є членом депутатської групи “Відновлення України”, було також оформлено авто Mercedes-Benz G63 AMG 2022 р.в., за яке потрібно було сплатити ціну від 216 тис. доларів. До цього нардепа було помічено в урядовому кварталі на BMW X5M (від 169 тис доларів). Ця машина також записана на сина. “Одногрупник” Шевченка та екс-член “Слуг” Артем Дмитрук “засвітив” у своєму Instagram салон автомобіля Land Rover Range Rover четвертого покоління. Найдешевші такі авто коштують на вторинному ринку 35 тис. доларів.

Нардеп гурту “За майбутнє” Анатолій Урбанський приїжджав на роботу до ВРУ на Range Rover Autobiography 2019 р.в. Звичайно, автомобіль він оформив на дружину. У січні 2023 року на неї також оформили Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го, ціна якого стартує від 216 тис. доларів.

Член гурту “Опозиційна платформа за життя та мир” Володимир Кальцев минулої осені купив Jeep Grand Cherokee 2013-го, віддавши за нього мінімум 16,8 тис. доларів.

Його “одногрупник” Суто Мамоян також приїжджав до ВРУ аж ніяк не на метро. Його помітили на Rolls-Royce Cullinan, що записаний на його дядька Арафата Мамояна. Минулого літо на цього ж чоловіка також оформили новий Lexus LX500d, ціна якого не менша за 123 тис. доларів. Наприкінці вересня автопарк дядька поповнили ще й дві Toyota Land Cruiser 300. Загалом вони коштують щонайменше $180 тисяч.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповідав про те, чому народні депутати України так і їздитимуть із туристичними поїздками за кордон, а скандали виникатимуть і надалі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *