Санкції проти Росії – чипи з Нідерландів надходять на ринок агресора

Чипи нідерландського виробництва, попри міжнародні санкції, поставляються до Росії.

Про це йдеться у спільному розслідуванні видань NOS та Nieuwsuur.

У ході розслідування журналістам вдалося з’ясувати, що чипи, вироблені компаніями Нідерланди, вільно поставляються до РФ. З початку повномасштабного вторгнення на територію країни-агресора, як стверджують ЗМІ, було відправлено кілька мільйонів штук.

Читайте також: Залишився один нищівний удар: як санкції можуть добити російський “Газпромбанк”

Факти постачання чипів до Росії автори змогли встановити, проаналізувавши торгові дані та вивчивши конфіденційні документи. За словами журналістів, відправка обладнання проводилася через три російські підприємства, пов’язані з Міноборони РФ. Найчастіше експорт нідерландських чіпів здійснювався за рахунок фірм-посередників.

Автори матеріалу також розкрили одну зі схем постачання чипів. За їхніми словами, невелика група китайських компаній може закуповувати нідерландську продукцію та експортувати їх безпосередньо до РФ. Одна з таких фірм входить до списку санкцій США через постачання для російського оборонного комплексу. Попри жорсткі санкції та безперервні бойові дії в Україні, рівень експорту до Росії не знизився.

У матеріалі також сказано, що деякі чипи нідерландського виробництва вже “засвітилися” у російській зброї, яка задіяна у війні проти українців.

Раніше ми розповідали, що Євросоюз ухвалив важливе рішення щодо санкцій проти Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *