Звернення Зеленського 27 січня – президент говорив про ймовірний бойкот Олімпіади в Парижі, відео

Президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним зверненням за підсумками дня 27 січня: він розкритикував ймовірну участь російських та білоруських спортсменів на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році.

Відео звернення президент опублікував на своїй сторінці у соцмережах.

Глава держави різко відреагував на пропозицію деяких європейських чиновників допустити росіян та білорусів до участі в Олімпіаді навіть під нейтральними прапорами – за його словами, “жодної нейтральності в умовах війни немає”.

Читайте також: Окупанти стирають Мар’їнку з лиця землі: фото та відео

“Не буває нейтральності, коли йде така війна. І ми знаємо, як часто тиранії намагаються використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів. Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю. Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні один одному”, – заявив Зеленський.

Не забув президент і ситуації на Донбасі: він заявив, що окупанти продовжують штурм Вугледара та Бахмута, використовуючи артилерію, авіацію та танки.

Російська армія не має дефіциту засобів знищення. І зупинити її можна лише силою. Наші воїни, які тримають оборону на напрямках на Донеччині, – справжні герої”, — наголосив Зеленський.

Раніше президент України закликав союзників прискорити постачання танків Abrams, щоб наблизити перемогу у війні з Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *