США призначили нового посла в РФ – статусу держави-спонсора тероризму не буде

Призначення нового посла США Лін Трейсі в російській федерації свідчить про те, що Америка, ймовірно, не буде визнавати росію державою-спонсором тероризму.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив політолог-американіст Владислав Фарапонов.

Для мене призначення в такий час посла США у рф означає, що, скоріше за все, Америка вирішила не визнавати росію державою-спонсором тероризму. Я слабо собі уявляю, і це суперечить дипломатичній логіці, що після призначення посла, через деякий час певну країну визнають спонсором тероризму, що, зокрема, означає, обрізання всіх дипломатичних контактів. Але це не означає, що США не будуть підтримувати створення міжнародного трибуналу щодо рф“, – вважає він.

Водночас нова посол отримала певне завдання на свої посаді, про яке більш точно можна буде говорити після перших декількох місяців роботу в рф.

Очевидно нова посол отримала якесь завдання. Призначаючи посла в росії у такий час, важко уявити, що вони не мають якоїсь генеральної лінії. Подивимося на перші заяви чи місяці роботи, тоді зможемо зрозуміти, якою ця лінія буде. Лін Трейсі доволі досвідчений посол, але подивимося, наскільки в неї буде можливість вільно висловлюватися про американську стратегію щодо Європи та України, як на ці заяви будуть реагувати в Москві і як це позначиться на двосторонніх відносинах“, – додав політолог-американіст.

Як писав “Апостроф”, Білий дім та Конгрес підготували законопроект, який дозволяє президенту країни засудити Росію як “державу-агресорку”. Цей статус раніше не застосовувався до жодної країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *