Леопарди для України – коли ухвалять рішення про передачу

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння у питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні. Воно залежить від багатьох факторів і має бути ретельно виважено.

Про це він сказав в інтерв’ю ARD.

“Це не просто питання постачання чи не постачання цих танків, а й зважування наслідків бездіяльності, а також дій. “Leopard” – це важка броньована зброя, яка також може бути використана з наступальними цілями. І ви повинні дуже добре подумати, коли передаєте їх . Незабаром буде ухвалено рішення. Але це залежить від багатьох факторів“, – зазначив Пісторіус.

Він наголосив, що в інтересах Німеччини та Європи підходити до цього питання обережно та виважено, “а не поспішно чи легковажно”.

“Рішення ухвалюються тоді, коли вони необхідні – і це відбувається в канцелярії. Серед іншого, йдеться про питання безпеки власного населення та твердження, що ми не хочемо ставати стороною у війні. І водночас усіма силами підтримувати Україну, щоб перемогти в цій війні”, – сказав міністр оборони Німеччини.

Читайте також: Німеччина чекає, коли Росія постукає у їхні двері? Президент Польщі про постачання Leopard 2 для ЗСУ

Пісторіус додав, що насамперед його зараз хвилюють оперативні можливості та терміни, а також координація з партнерами та промисловістю. За його словами, він хоче бути готовим до можливого рішення щодо постачання танків “Leopard”.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що німецький уряд не заперечуватиме проти того, щоб Польща передала Україні танки Leopard 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *