Контрнаступ в Україні – причини, чому Росія не зможе атакувати на Херсонщині та Запоріжжі

Російська окупаційна армія не зможе піти у наступ у Херсонській та Запорізькій областях. В даний час найбільш небезпечним залишається донецький напрямок.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: Яка ймовірність наступу на Україну з території Білорусі: думка аналітиків ISW

Херсонський фронт

Наступати вони не будуть жодними силами, хоч би скільки їх у них було. Вони намагатимуться хіба що наш наступ там припинити. А херсонський фронт – це Дніпро та Каховське водосховище, тобто правий берег тут високий, лівий низький, тому наступати на високий берег вони точно не будуть, та й форсувати Дніпро теж не будуть. Турбуватиму цей напрям, але не більше того“, – вважає Світан.

Запорізький фронт

За словами експерта, тут така сама картина, як на херсонському фронті.

Від Орєхова до Вугледару запорізький фронт буде також у режимі походів диверсійних груп, розвідки боєм. Вони намагатимуться промацати нашу лінію оборони, але сил для наступу у них точно немає. Принаймні зараз“, – зазначив Світан.

Донецький фронт

Він залишається для нас найнебезпечнішим. Причому останнім часом саме сюди заходять російські лінійні військові частини і вже підготовлені приватно мобілізовані. Правда поки що без броні: заходять стрілецькі підрозділи, а мотострілецьких мало. З бронею поки що заходять лише лінійні частини ПДВ. Чому їх і використовує Герасимов у гарячих точках“, – сказав полковник.

Він нагадав, що триває тиск на Авдіївку.

“Стоїть завдання в районі Донецька відсунути фронт від Донецька кілометрів на 30 до Карлівського водосховища. Але авдіївський гарнізон 8 років будувався і тут їм нічого не світить. Загальне завдання – вийти на адміністративні кордони Донецької області. Але зараз сил і засобів для цього вони точно не мають. Тому завдання мінімум – хоча б відсунути фронт від Донецька “, – заявив експерт.

Як повідомляв “Апостроф”, у лютому 2023 року армія РФ може розпочати масштабний наступ одразу на трьох напрямках.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *