Звернення Зеленського 19 січня – президент говорив про зустріч у Рамштайні відео

Президент України Володимир Зеленський прокоментував низку новин від країн-партнерів про надання Збройним силам України військової допомоги. Також заявив, що очікує від саміту “Рамштайн” 20 січня позитивних рішень.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: “Україна отримає системи Patriot лише як прелюдію – експерт з озброєнь”

“Сьогодні прийнято одразу кілька потужних рішень партнерів для посилення нашої оборони. Передусім для посилення нашої артилерії”, – сказав глава держави.

Так, президент висловив слова подяки Естонії за черговий і найбільший її пакет збройної допомоги, зокрема, за гаубиці та боєприпаси. Також подякував Швеції, Данії та Литві. Швеції – за новий військовий пакет, куди входять NLAW, Archer та БМП. Данії – за рішення щодо надання армії гаубиці CAESAR. Литві – за черговий військовий пакет, куди увійдуть зенітні гармати, амуніція та гвинтокрили.

Окрім того, президент покладає надії на саміт “Рамштайн”, який відбудеться у п’ятницю, 20 січня.

“Готуємося до завтрашнього “Рамштайну” – очікуємо сильних рішень. І очікуємо потужного пакета військової підтримки від Сполучених Штатів. Дякую всім, хто захищає свободу разом із нами!“, – наголосив він.

Також розповів, що провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача за участю виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ, керівника Нацполіції Ігоря Клименка, який тримає під контролем усе те, що залежить від системи МВС.

“У засіданні Ставки сьогодні взяли участь керівники деяких обласних військових адміністрацій – вони доповідали щодо реалізації закону про національний спротив. Це Волинська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська обласні військові адміністрації“, – зазначив він.

Зокрема, йому доповіли про найбільш гарячий оперативний напрямок на фронті – “Хортиця”. Зараз робиться все заради посилення підрозділів в битві за Донбас.

Зеленський наголосив, що наразі ключове завдання – щодня посилювати в Росії відчуття того, що їм не вдасться нічого добитися в Україні.

“Відповідна коаліція партнерів насправді вже сформована, і зараз ми чекаємо рішення фактично з однієї європейської столиці, яке активізує підготовлені ланцюжки співпраці щодо танків. Вірю, що сила німецького лідерства залишиться незмінною“, – додав він.

Окрім того, розповів про підготовку до чергового саміту Україна – ЄС, який запланований на початок лютого.

Також мав зустріч із керівником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. У рамках домовленості, на атомні станції будуть надіслані місії МАГАТЕ.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Німеччина відмовила Україні у передачі танків Leopard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *