Відеозвернення Зеленського 18 січня – про що говорив президент

Президент України Володимир Зеленський розповів, що майже дев’ять годин тривала рятувальна операція у Броварах Київської області, де вранці 18 січня впав гелікоптер ДСНС.

Про це повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Трагедія у Броварах: очевидці розповіли про останні хвилини перед падінням вертольота

Глава держави висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Він розповів, що загалом аварія забрала життя 14 людей, зокрема – однієї дитини. 25 людей отримали поранення, зокрема 11 дітей.

Зеленський зазначив, що гасінням пожежі, пошуком і порятунком поранених займалися сотні людей: рятувальники, працівники поліції, нацгвардійці, медики, психологи та працівники СБУ.

“Я дякую всім, хто сьогодні був задіяний у цій рятувальній операції. Хочу зараз окремо подякувати вихователькам дитячого садочка, на територію якого впав цей вертоліт. Дякую за чіткі дії, за те, що виводили дітей. Дякую також звичайним мешканцям і мешканкам Броварів – які допомагали і дітям, і пораненим”, – зауважив президент.

Служба безпеки розпочала кримінальне провадження за фактом події.

Своєю чергою були ухвалені кадрові рішення щодо тимчасового керівництва системи МВС.

“Ми втратили людей, які були професіоналами, патріотами і надійними керівниками. Міністр Денис Монастирський, Євгеній Єнін, їхні колеги, які загинули в катастрофі, – це не ті люди, яких можна легко замінити. Дійсно велика втрата для держави”, – сказав він.

Точної інформації про причини катастрофи зараз немає. Її оприлюднять – щойно будуть встановлені чіткі факти.

Нагадаємо, 18 січня у Броварах у результаті падіння гелікоптера загинуло керівництво міністерства внутрішніх справ, зокрема глава МВС Денис Монастирський.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *