Глава Дніпропетровської ОВА Резніченко орендує склад у забудовника

Голова Дніпропетровської ОВ Валентин Резніченко за бюджетні 42,5 млн грн орендує безкоштовний склад у забудовника Дениса Островського.

Про це розповів журналіст Станіслав Речинський, пишуть “Коментарі“.

За його словами, Резніченко у травні 2022 року нібито уклав з ТОВ “Прайм Рієлті-Сервіс” договір за бюджетні гроші про оренду складу площею 38,7 тис. м. кв. за адресою вул. Любарського, 98 за понад 42,5 млн грн на місяць. Про це свідчить договір між Резніченком та директором ТОВ “Прайм Рієлті-Сервіс” Світланою Ященко, який опублікував журналіст.

Водночас, як пише журналіст, склад “Нової пошти” на вул. Малиновського, 98А Дніпропетровська ОВА взяла у користування безкоштовно, що має правові підстави – згідно із законодавством про примусове відчуження майна в умовах воєнного стану.

“Договір з ТОВ “Прайм Рієлті-Сервіс” (42654069) ще діє, ймовірно, половина суми або навіть більше йде Валентину Резніченку… Це перший відомий випадок в Україні з 24 лютого 2022 року, коли приміщення було взято в оренду органами влади, а не передано або отримано безкоштовно у тимчасове користування. Оренда такого складу також завищена в 2-3 рази порівняно з ринковими пропозиціями початку 2022 року. Також відомо, що в Дніпрі та області безліч порожніх складів, але Валентину Резніченку був потрібен саме цей склад”, – пише журналіст.

ТОВ “Прайм Рієлті-Сервіс”, якому належить склад, згідно з Youcontrol володіє Денис Островський, якого в Дніпрі журналісти називають “людиною нардепа Вадима Нестеренка”. Островському належить ТОВ “СК “Будінвест”, яке “в останні роки отримує найкращі підряди від Дніпровської міськради, влади та комунальних підприємств Дніпропетровської області… Серед них реконструкція новомосковського стадіону “Металург”, дитячі та медичні заклади”.

На діяльність Островського та “СК “Будінвест” наприкінці 2021 звернули увагу органи, розпочавши розслідування щодо можливого присвоєння коштів при реконструкції стадіону школи №1 у м. Перещепине, яке замовив Департамент капбудівництва ОДА у ТОВ “СК “Будінвест” за 49,71 млн грн.

Як пише журналіст, НАБУ розслідує підряди для фірми Островського, які виграли тендери у Рівненській ОДА.

У листопаді 2022 року журналісти “Схем” та УП опублікували розслідування про те, що нібито за участю Резніченка та його тренера було “освоєно” 1,5 млрд грн на ремонті доріг області. Наприкінці грудня 2022 детективи НАБУ прийшли з обшуками до фігурантів розслідування, пов’язаного з “Великим будівництвом”, серед яких був і Резніченко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *