Танки Challenger 2 та САУ AS90 – коли ЗСУ отримають військову допомогу від Британії

Найближчими тижнями Велика Британія направить в Україну на озброєння ЗСУ не тільки декілька танків Challenger 2, а ще й 30 самохідних артилерійських установок AS90.

Про це йдеться в офіційній заяві уряду Великої Британії за 14 січня.

Читайте також: Будинок для “Леопардів”: чи допоможуть західні танки розбити росіян

“Цього тижня у всьому світі відбудеться сплеск дипломатичної активності Великої Британії після того, як прем’єр-міністр (Ріші Сунак – “Апостроф”) доручив старшим міністрам активізувати міжнародні дії з наближенням першої річниці повномасштабного вторгнення в Україну наприкінці лютого”, – йдеться в заяві.

До України відправлять ескадрон з 14 танків Challenger 2 та 30 САУ AS90, керованих п’ятьма стрілками. Навчання українських воїнів щодо керування цією військовою технікою почнется найближчими днями.

Challenger 2Фото: defpol.org.ua

“Представники міністерства оборони та безпеки Великої Британії вважають, що відкрилося вікно, в якому Росія відстає через проблеми з поповненням запасів та різкого падіння морального духу. Тому прем’єр-міністр закликає союзників якнайшвидше розгорнути заплановану підтримку на 2023 рік, щоб досягти максимального ефекту”, – зазначається у заяві британського уряду.

Також прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак доручив міністру оборони Бену Воллесу скоординувати підтримку європейських союзників України. Він приїде з візитом до Естонії та Німеччини на зустрічі з партнерами по НАТО та іншими міжнародними партнерами. Водночас міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі відправиться у США для обговорення того, як вони разом можуть використовувати свою позицію провідних прихильників України у повномасштабній війні з Росією для активізації міжнародних дій.

“Прем’єр-міністр ясно дає зрозуміти, що тривала та статична війна служить лише цілям Росії. Ось чому він та його міністри розмовлятимуть з нашими союзниками по всьому світу найближчими днями та тижнями, щоб посилити тиск на Путіна та забезпечити краще майбутнє для України”, – сказав представник Даунінг-стріт.

AS90Фото: opk.com.ua

Раніше ми писали, що Україна отримає від Британії гелікоптери Sea King. Екіпажам Збройних Сил України вже провели відповідні тренінги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *