Санкції проти Росії – Зеленський ввів у дію нове рішення РНБО

Президент Володимир Зеленський запровадив у дію санкції РНБО проти майже 200 росіян. У “чорному списку” опинилися знаменитості та публічні особи, які підтримали війну, зокрема громадяни України.

Інформація про це з’явилася на сторінці Офісу президента.

Читайте також: Занадто сильно увійшов у роль: Кіркоров звернувся до Зеленського через санкції РНБО

Відповідний указ №23/2023 Зеленський підписав 15 січня 2023 року. Контроль за виконанням рішення РНБО поклали на секретаря Олексія Данилова. Крім того, РНБО, СБУ та Кабінету міністрів доручено моніторити ефективність санкцій, а МЗС проінформувати компетентні органи Європейського союзу, Сполучених Штатів Америки та інших країн.

В ОП показали список зі 198 діячів культури та медіасфери країни-окупанта, проти яких запровадили персональні санкції на десять років.

Серед них Ірина Аллєгрова, Лариса Доліна, Вікторія Дайнеко, українка телеведуча та режисер Жанна Бадоєва, Філіп Кіркоров, Дмитро Білан, Олександр Буйнов, Дана Борисова, Яна Рудковська, Дмитро Дюжев, Дмитро Харатьян, Сергій Сосєдов та інші відомі особи, які підтримали війну Росії проти України.

Також персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи запровадили проти одіозної екс-ведучої українського каналу Діани Панченко, яка знімає пропагандистські ролики на тимчасово окупованих територіях України.

Указ набув чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповідав про те, що екс-чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко потрапив до Реєстру держзрадників за поширення наративів російської пропаганди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *