В офісі Байдена знайшли секретні документи

В офісі Байдена знайшли секретні документи

Президент США Джо Байден

Документи належали до періоду між 2013-м та 2016 роками. Їх знайшли серед несекретних паперів Байдена, більшість із них були сімейними.

У власному офісі президента США Джо Байдена знайшли 10 секретних документів. Зокрема, там міститься інформація про Україну, Іран та Велику Британію. Про це у вівторок, 10 січня, повідомляє CNN.
 
Документи були датовані періодом між 2013 та 2016 роками. Їх знайшли у коробках, які знаходилися в офісних приміщеннях у Центрі дипломатії та глобальної взаємодії імені Байдена при Університеті Пенсільванії. Вони зберігалися разом з іншими паперами, які не мали закритої інформації.
 
Документи потрапляли під закон “Про президентські документи”, який зобов’язує президентів та віце-президентів передавати документацію до Національного архіву після закінчення терміну повноважень.
 
Байден користувався офісом у період з 2017 по 2020 рік – після того, як пішов з посади віце-президента США.
 
У СNN додають, що генеральний прокурор Меррік Гарланд доручив прокурору США в Чикаго Джону Лаушу, якого призначив екс-президент Дональд Трамп, розслідувати цю справу.
 
Сам Байден заявив, що був здивований такою знахідкою, а також зазначив, що їхній зміст йому невідомий, пише Reuters. Він додав, що він та його команда повністю співпрацюють зі слідством.
 
“Ми повністю співпрацюємо з перевіркою, яка, я сподіваюся, скоро буде завершена”, – сказав президент США.
 
Нагадаємо, ФБР під час обшуку резиденції екс-президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаго знайшло документ, який описує військову оборону іноземного уряду, зокрема його ядерний потенціал.
 
Зазначимо, Дональд Трамп та його радники неодноразово ігнорували передачу державних документів із високою таємністю навіть після того, як отримали повістки до суду, а поліція пообіцяла провести обшук. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *