Танки Leopard 2 для України – США натиснуть на Німеччину

Голови Міністерств оборони Сполучених Штатів та Німеччини планують провести зустріч 19 січня у Берліні, де ключовою темою розмови буде передача танків Leopard 2 Україні.

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на німецьке оборонне відомство.

Читайте також: ЗСУ можуть отримати від Фінляндії танки Leopard 2: яка умова і в чому особливість техніки

Як зауважує агенція, захід відбудеться на тлі тиску на Німеччину західними союзниками – Польщею, Британією та Францією. Вони хочуть, щоб та зважилася на реекспорт німецьких танків Leopard 2 для Збройних сил України.

Як пише Bloomberg із посиланням на власні джерела, наступного тижня Федеральний уряд Німеччини може ухвалити рішення про постачання Україні важких танків. Берлін може зважитися на такий крок саме через посилення тиску.

Як очікується, рішення буде ухвалене до 20 січня, коли запланована зустріч Контактної групи з питань оборони України на американській авіабазі Рамштайн.

“На зустрічі міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт “пошле чіткий сигнал” щодо поставок Leopard 2″, – цитує Bloomberg одне із джерел.

Ще один співрозмовник зазначив, що наразі Берлін не має конкретного рішення.

Однак вже є певні ознаки того, що канцлер Німеччини Олаф Шольц може поступитися у небажанні відправляти танки Leopard 2 або ж дозволити Польщі та Фінляндії реекспортувати такі танки в Україну.

Як розповідав “Апостроф”, США виділили Україні допомогу на 3 млрд доларів: що увійшло до нового пакету.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *