Розмова Ердогана та Путіна – про що говорили

У четвер, 5 січня, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Вони обговорювали війну в Україні, ситуацію в Сирії та питання енергетичної співпраці між країнами.

Про це повідомляє “Анадолу”.

Як повідомили в управлінні зв’язків адміністрації Ердогана, на порядку денному стояли також питання енергетики, стан та перспективи турецько-російських відносин та регіональні процеси, у тому числі війна в Україні та Сирії.

Зазначається, що Ердоган нагадав про позитивні результати ініціатив щодо просування діалогу, зокрема про “зерновий коридор”, масштабний обмін полоненими та формування зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Читайте також: Ніколи ми не будемо братами: як Росія намагається затягнути Україну в неоімперію

Він наголосив, що заклики до миру та діалогу мають бути підтримані одностороннім припиненням бойових дій і справедливим врегулюванням розбіжностей“, – сказано в статті.

У розмові з Путіним Ердоган також наголосив на необхідності конкретних кроків щодо формування Дорожньої карти для створення газового хаба в Туреччині.

Обговорюючи ситуацію в Сирії, президент Туреччини наголосив, що режим Башара Асада має зайняти конструктивну позицію та реалізувати низку кроків у політичному процесі.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше колишній генерал Бундесверу та НАТО Ганс-Лотар Домрезе заявив, що Росія та Україна готуються до перемир’я.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *