ЄС продовжить підтримувати Україну – Борель

ЄС продовжить підтримувати Україну - Борель

Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель

Цього року Росія вирішила атакувати Україну та глобальну безпеку, зазначив Високий представник ЄС.

Європейський Союз рішуче налаштований і надалі підтримуватиме Україну, зокрема наступного року. Про це у суботу, 31 грудня, заявив високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель у Twitter.
 
“У 2022 році Росія вирішила повністю відмовитися від базових прав людини та атакувати Україну та глобальну безпеку. Наприкінці року Путін знову спробував приректи українців на темряву своїми нечуваними атаками. Ми продовжуватимемо стояти поряд з Україною, також у 2023 році”, – написав він.  
 
Відомо, що з початку російського військового вторгнення в Україну ЄС надає Україні політичну, економічну, гуманітарну та військову допомогу. Зокрема, у 2022 році ЄС надав Україні фінансову підтримку обсягом 19 млрд євро, що дозволило функціонувати державі в умовах війни. Наступного року ЄС надасть Україні макрофінансову допомогу у розмірі 18 мільярдів євро.
 
Крім того, вперше в історії ЄС виділив 3,1 млрд євро прямої військової допомоги для України, яка перебуває на стадії активних бойових дій.
 
Нагадаємо, президент Франції запевнив, що Париж і надалі підтримуватиме Україну в боротьбі з ворогом. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *