Рамштайн 8 – які очікування в України від зустрічі

На найближчому засіданні Контактної групи з питань оборони України “Рамштайн-8” можна чекати на рішення максимального посилення для України.

За словами заступника керівника ОФ, дипломатичний радник президента України Андрій Сибіга розповів про те, що розмови глави держави Володимира Зеленського з іноземними принесуть “плюси”.

Читайте також: Є лише один шлях до миру в Україні: Столтенберг пояснив позицію НАТО

Так, лідер провів 19-ту розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо з початку повномасштабної війни, розв’язаної Російською Федерацією. Крім того, президент України сьогодні говорив із прем’єрами Нідерландів, Великобританії, Норвегії.

Сибіга також написав про те, що варто чекати на сильні новини та рішення союзників для посилення оборонних потреб України з метою адекватного реагування на ризики ескалації на фронті та потенційні виклики.

Він також написав, що потрібно розраховувати і на конкретні кроки партнерів для максимального посилення України на найближчому засіданні у форматі “Рамштайн”. Також на найближчий час заплановано низку розмов українського президента з іноземними лідерами для посилення обороноздатності України.

Нагадаємо, раніше військовий експерт оцінив новий військовий пакет допомоги Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *