Лавров звинуватив Україну у стравлюванні РФ з НАТО – у чому суть

Українська влада намагається ще глибше втягнути США та інші країни-члени НАТО у конфлікт в Україні, розраховуючи на лобове зіткнення між ними та росією.

Про це заявив міністр закордонних справ росії Сергій Лавров в інтерв’ю ТАСС.

Давайте згадаємо провокацію з падінням української ракети ППО на територію Польщі, яку Зеленський намагався назвати російською. Добре, що Вашингтону та Брюсселю тоді вистачило розуму не піддатися на цей прийом. Але інцидент показав, що Київ не зупиниться ні перед чим“, – зазначив міністр. .

Читайте: Зустріли оплесками: головні тези виступу Зеленського у Конгресі

Політика Заходу, спрямована на тотальне стримування росії, є вкрай небезпечною, оскільки несе в собі ризик прямого військового зіткнення між ядерними державами, заявив глава МЗС росії. За його словами, на Заході постійно мусуються “спекуляції про те, що росія будь-якої миті може застосувати ядерну зброю проти України”. Міністр додав, що Москва повторює, що у ядерній війні не може бути переможців, “і її ніколи не можна розпочинати”.

Наші пропозиції щодо демілітаризації та денацифікації територій, підконтрольних Києву, щодо усунення вихідних звідти загроз для росії, в тому числі для наших нових територій, добре відомі противнику. Питання зрозуміле: їх виконання у ваших інтересах. Інакше проблема вирішуватиметься російською армією” , – резюмував глава МЗС росії.

Раніше ми писали про те, що експерти назвали 5 варіантів перемоги України у війні проти росії

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *