Путін намагатиметься знищити системи Patriot в Україні – на Заході попередили

Після візиту Володимира Зеленського до Вашингтона США пообіцяли надати Україні зенітно-ракетні комплекси MIM-104 Patriot для боротьби з окупаційними військами – країна-агресор Росія, ймовірно, спробує їх знищити за допомогою іранських ракет і дронів.

Про це повідомляє Forbes.

Аналітики вважають, що спроба виведення установки з ладу буде зумовлена виключно пропагандистською метою з боку глави РФ Володимира Путіна, який уже заявив своєму народу про “легке знищення” росіянами західної зброї ЗСУ.

Читайте також: Дадуть, але не все: чого досяг Зеленський під час поїздки до США

“Путін може використати надане Іраном озброєння та іранську тактику для спроби знищити українські Patriot. Зокрема він може спробувати повторити перевірену в боях стратегію, застосовану бойовиками-хуситами проти очолюваних Саудівською Аравією сил під час війни в Ємені”, – йдеться в матеріалі.

Варто зазначити, що хусити успішно знищували іранськими дронами радари Patriot, після чого обстрілювали саму систему ППО, яка вже не могла їх перехопити.

“Якщо українські Patriot будуть стаціонарно розгорнуті, Росія може запустити безпрецедентну кількість дронів Shahed у груповій атаці проти її радара, обстрілявши місце розгортання ракетами, щоб знищити батарею. Вчинивши таким чином, Москва продемонструє, що її наступ неможливо зупинити, незважаючи на зусилля США та союзників щодо зміцнення української повітряної оборони”, – стверджує Forbes.

Крім того, згідно з інформацією видання, надавши Україні системи Patriot, США не розраховували на перелом у війні – це була своєрідна показова підтримка Україні, яка вказує на подальшу рішучість Вашингтона і надалі це робити.

“Втім, знищення Patriot може бути символічним для Путіна, який може вирішити, що проведення масштабної операції з метою виведення її з ладу коштуватиме зусиль виключно з пропагандистською метою”, – резюмували автори публікації.

Раніше ми писали, коли у США затвердять рекордну мільярдну допомогу для України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *